Aquest bloc està en construcció: Recordeu-ne l'adreça i torneu-hi més endavant, quan ja estigui en ple funcionament. Si teniu blocs d'opinió política i/o social, coneixeu pàgines que poden interessar a la gent que visiti Rates de medi@teka o, simplement, teniu coses a dir... ja podeu començar des d'ara a fer les vostres aportacions.

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Sous Vitalicis

Molts dels càrrecs polítics del nostre país i de l'estat que el sotmet aporten un sou vitalici a qui hi accedeix. Aquest fet és una barbaritat que genera una despesa creixent, com una rèmora o una hemorràgia per a les arques públiques. Cada any hi ha més "ex" cobrant i, evidentment, els nous sous vitalicis que es van consolidant son cada vegada més elevats... Té futur, això? Penso que no.

És de justícia cobrar pel que es fa i no pel que s'ha fet. A més, en les tres dècades i escaig de suposada democràcia els polítics que hem patit en els diversos càrrecs amb sous vitalicis tampoc és que s'hagin distingit, en general, per una tasca brillant al servei del poble.

Només seria assumible el fet de donar sous vitalícis als polítics si es donéssin, com a mínim, tres condicions bàsiques de manera estable, consolidada i duradora:

1) Que cap administració donés mai com a resposta a una proposta justa i necessària que no hi ha diners per dur-la a terme.

2) Que no només haguéssim eliminat la fam i la miseria, sinó també la pobresa i la precarietat del nostre país.

3) Que la corrupció política en totes les seves formes hagués desaparegut del nostre país.

Aquestes tres condicions de mínims ni es dónen en l'actualitat ni sembla probable que ens hi poguem ni acostar en els propers anys.

Per tot això: cal recollir la informació necessària per elaborar una llista de totes les persones de l'estat que en l'actualitat cobren sous vitalicis, calcular-ne l'import anual conjunt, fer la previsió de creixement d'aquesta despesa i, amb aquestes dades com a argument, impulsar una iniciativa legislativa popular que suprimeixi els sous vitalicis del nostre sistema polític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada