Aquest bloc està en construcció: Recordeu-ne l'adreça i torneu-hi més endavant, quan ja estigui en ple funcionament. Si teniu blocs d'opinió política i/o social, coneixeu pàgines que poden interessar a la gent que visiti Rates de medi@teka o, simplement, teniu coses a dir... ja podeu començar des d'ara a fer les vostres aportacions.

dilluns, 31 d’agost del 2009

On és el Poder?

El gran poder, el poder de debò, està clar que no el té "el poble" ni res que se li assembli. Però tampoc no el ténen els polítics amb càrrec... fan i desfan en base a directrius marcades (per qui?). Fins a on poden decidir la presidència, el parlament o els ministeris d'un govern realment? Qui mou els fils dels calés i les persones? Quan tenim l'opció de votar (ho fem o no)... decidim gran cosa?
Cada vegada tinc més la sensació que la DEMOCRÀCIA amb la que tant s'omplen la boca gent com Bush, Fraga, Aznar, Aguirre, Berlusconi, Zapatero (i altra gentussa similar)... només és un frè de mà per poder dir: "no passeu més enllà!".
Una solemne estupidesa o un engany pervers se'l pot creure la major part de la població amb dret a vot d'una societat. Hitler va guanyar unes eleccions i, salvant les distàncies (els segons no eren tan intel·ligents) Bush i Aznar també. Encara avui hi ha societats suposadament democràtiques que accepten la pena de mort dins del seu codi penal i que no s'estranyen de no veure mai blancs caucàssics ni jueus exposats a la pena capital... i se suposa que són democràcies. També hi ha suposades democràcies no laiques, adscrites a una religió concreta, amb tota la criminalitat i la falta de legitimitat que això representa. Sense comptar tots els servilismes associats a empreses energètiques, de telecomunicacions, concesionàries d'autopistes, bancs i caixes, gangsterisme amb excusa d'autor...
Després hi ha el tema del sistema democràtic, en general, que té molts problemes de base i dista molt de ser un sistema eficaç.
Avui, aquí i ara, per exemple, la població de Catalunya no pot votar si vol seguir pertanyent a l'Estat Espanyol, si li sembla bé tenir rei o li agradaria més una república, si s'ha de suspendre el concordat amb el Vaticà o mantenir-lo, quina proporció ha de guardar el pressupost militar amb amb el d'educació i el de salut, si vol que el seu territori estigui lliure de transgènics, si s'ha de seguir pertanyent a l'OTAN, quin sou s'ha de destinar a l'alcaldia de la seva població, si els sous dels càrrecs polítics han de ser vitalicis....
I, si no podem decidir ni aquestes coses generals, ni moltes d'altres més concretes com el Cànon de la SGAE o la protecció del patrimoni natural del nostre entorn immediat... per què votar? Per assumir part de la culpa d'aquesta farsa?
I no és que votar no tingui sentit... és del tot insuficient.


VOLEM MENYS MENTIDES I MÉS DEMOCRÀCIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada